Opciók nyomtatása

Keksztekercs

Keksztekercs

A keksztekercs, kókuszos kocka és a kókuszgolyó is a világ legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Gyorsan összeállíthatóak ezek a sütés nélküli desszertek.

A retró süteményeket egy különleges összetevő teszi egyedivé és felismerhetővé: a kókuszreszelék. Ez a 70-es években és azóta is sztáralapanyagként szolgált, anyáink és nagyanyáink pedig szinte minden süteménybe szórták. A kókuszreszelék népszerűsége az idők során változatlan maradt, és ma is nagyon kedveljük. Ennek tanúbizonysága a különböző mentes receptek, például a paleo, vegán vagy diétás receptek, amelyekben gyakran szerepel a kókuszreszelék.

A keksztekercs kókuszos krémmel készül, de gesztenyével is töltik, sőt akár lekvárral is megkenhetik. A tészta darált háztartási kekszből készül, amit kávéval és rummal ízesítenek. Ez a desszert gyorsan összeállítható.

A kekszes tészta maga lehet joghurtos sütemények alapja is.

Ajánlott a kókuszreszeléket kristálycukorral együtt darálni, például késes aprítóban vagy kávédarálóban, mert így sokkal intenzívebb az íze, és a kókuszreszelék sem recseg a fogunk alatt.


A keksztekercs egy olyan retró sütemény, amelynek a kókuszreszelék adja a jellegzetes ízt és textúrát. Ez a desszert a múlt század hetvenes éveinek szellemét idézi, amikor a kókusz volt az egyik legnépszerűbb süteményalapanyag. A keksztekercset darált háztartási kekszből állítják elő, melyet kávéval és rummal ízesítenek,és kókuszos krémmel töltenek. Így a végeredmény egy különleges, gazdag ízű és illatú tészta lesz. A kókuszreszelék dús, egzotikus ízvilága mellett a keksztekercs gyorsan összedobható desszert, amely ideális választás lehet süteményvágyak gyors és könnyű kielégítésére.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Tanfolyamok
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 10 min Főzési idő: 10 min Pihenő idő: 30 min Teljes Idő: 50 perc
Legjobb évszak Nyár
Leírás

A világ legnépszerűbb süteményei közé tartoznak a sütés nélküli sütemények. Ezek közé soroljuk a kókuszgolyót és a keksztekercset is.

Instructions
  1. A darált kekszet, porcukrot és a kakaóport egy tálba teszem. A kávéba öntök egy kávéskanálnyi rumaromát, beleteszem a margarint és annyi tejjel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak.

  2. A krémhez a kristálycukrot és a kókuszreszeléket egy késes aprítóban összedarálom, majd a margarinhoz adva habosra keverem.

  3. Sütőpapírra kókuszreszeléket szórok, kinyújtom a kekszes tésztát, megkenem a krémmel, majd feltekerem.
    Szeletelés előtt egy órára hűtőbe teszem.

Kulcsszavak: darált keksz, desszert, kókusz
ladybug
Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!