A mediterrán göngyölt csirkemell aszalt paradicsommal töltve egy ízletes és kreatív fogás, amely számos étkezési alkalmat feldobhat. Ezt a receptet sokan a változatosság és az egyszerű elkészítés miatt kedvelik.
Ez az étel kiváló választás lehet egy ünnepi menü részeként is szemet gyönyörködtető formájával és harmonikus ízvilágával. De egyszerű elkészítésének köszönhetően bátran nyúlunk a recept után egy rohanós nap végén, amikor egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis finom ételt szeretnénk az asztalra varázsolni.
Aszalt paradicsomot valószínűleg kevés vidéki boltba lehet beszerezni. De nyáron érdemes pár darabot felszeletelve megszárítani, így télen is mediterrán hangulatot varázsolhatunk ételeinkkel.
Az aszalt paradicsomos, bazsalikomos göngyölt csirkemell gasztronómiai jelentőségei:
Ezek a jellemzők összességében különlegessé teszik az aszalt paradicsomos, bazsalikomos göngyölt csirkemellet, és hozzájárulnak az étel gasztronómiai értékéhez és élvezeti élményéhez.
Az aszalt paradicsommal és bazsalikommal göngyölt csirkemell egy ízletes és kreatív fogás, amely számos étkezési alkalmat feldobhat.
A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is. Sózom, borsozom.
A húsra ráteszem a paradicsomkarikákat, a sajtot, bazsalikomleveleket, olívabogyót és óvatosan felgöngyölöm.
Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.