Mediterrán göngyölt csirkemell

Mediterrán göngyölt csirkemell
pinit

Mediterrán göngyölt csirkemell

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 30 percFőzési idő: 40 percPihenő idő: 40 percTeljes idő:: percAdag:4 servingsKalóriák:300 kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

Az aszalt paradicsommal és bazsalikommal göngyölt csirkemell egy ízletes és kreatív fogás, amely számos étkezési alkalmat feldobhat.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
  2. Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
    Sózom, borsozom.
  3. A húsra ráteszem a paradicsomkarikákat, a sajtot, bazsalikomleveleket, olívabogyót és óvatosan felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.
  4. Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kulcsszavakfőétel, csirke, paradicsom

Mediterrán göngyölt csirkemell

A mediterrán göngyölt csirkemell aszalt paradicsommal töltve egy ízletes és kreatív fogás, amely számos étkezési alkalmat feldobhat. Ezt a receptet sokan a változatosság és az egyszerű elkészítés miatt kedvelik.

Ez az étel kiváló választás lehet egy ünnepi menü részeként is szemet gyönyörködtető formájával és harmonikus ízvilágával. De egyszerű elkészítésének köszönhetően bátran nyúlunk a recept után egy rohanós nap végén, amikor egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mégis finom ételt szeretnénk az asztalra varázsolni.

Aszalt paradicsomot valószínűleg kevés vidéki boltba lehet beszerezni. De nyáron érdemes pár darabot felszeletelve megszárítani, így télen is mediterrán hangulatot varázsolhatunk ételeinkkel.

Az aszalt paradicsomos, bazsalikomos göngyölt csirkemell gasztronómiai jelentőségei:

  1. Ízvilág: Az aszalt paradicsom és a bazsalikom karakteres ízei gazdag és intenzív ízélményt biztosítanak. A savanykás paradicsom, a friss bazsalikom és a csirkemell együttesen alkothatnak egy kiegyensúlyozott és ínycsiklandó ízharmóniát.
  2. Illatok: Az aszalt paradicsom és a bazsalikom kellemes aromája a sütés során felszabadulva az ételt különlegessé teszi. Az illatok részei az étel élményének, és azok az első benyomások közé tartoznak, amikor valaki az étel közelébe kerül.
  3. Állag: A göngyölés és a sütés során kialakuló állag változatos textúrát eredményez. A külső rész lehetővé teszi a pirulást és ropogós textúrát, míg a belső rész, a csirkemell, szaftos és lágy marad.
  4. Kreativitás: Az ilyen típusú étel készítése kreativitást igényel. A göngyölés művészeti és konyhaművészeti készséget egyaránt megkövetel, és lehetőséget ad a szakácsnak az egyedi elkészítésre.
  5. Egészség: A csirkemell egy magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú húsfajta, míg az aszalt paradicsom és a bazsalikom tápanyagban gazdag és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az étel így egészséges és tápláló lehet.
  6. Élmény: Az ilyen étel egy különleges és elegáns élményt nyújthat. A szemet gyönyörködtető, gömbölyű formája és a harmonikus ízvilága kiváló választássá teszi egy különleges ebéd vagy vacsora alkalmával.

Ezek a jellemzők összességében különlegessé teszik az aszalt paradicsomos, bazsalikomos göngyölt csirkemellet, és hozzájárulnak az étel gasztronómiai értékéhez és élvezeti élményéhez.

Mediterrán göngyölt csirkemell

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 25 min Teljes Idő 35 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

Az aszalt paradicsommal és bazsalikommal göngyölt csirkemell egy ízletes és kreatív fogás, amely számos étkezési alkalmat feldobhat.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.

  2. Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is. Sózom, borsozom.

  3. A húsra ráteszem a paradicsomkarikákat, a sajtot, bazsalikomleveleket, olívabogyót és óvatosan felgöngyölöm.

  4. Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Kulcsszavak: csirke, főétel, paradicsom
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük