Opciók nyomtatása

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

A sajtkrémleves nem csupán egy egyszerű étel, hanem egy gasztronómiai kaland, amely ízletes és elegáns élményeket kínál a kóstolóinak.

Ha nagyon kevés az időd, de szívesen ennél egy finom lélekmelegítő krémes levest, akkor ez a leves tökéletes választás, hiszen kb. 20 perc alatt elkészül. De egy ünnepi lakoma első fogásaként is megállja a helyét.

Ízesítésekor használhatsz őrölt szerecsendiót, petrezselymet, vagy fokhagymát is, ezek remekül passzolnak a leveshez.

A levest kínálhatod pirított zsemlekockával, krutonnal, pirított baconnel és felaprított snidlinggel.

A sajtkrémleves egy olyan étel, amelynek kóstolása egy igazi gasztronómiai utazásra repít bennünket. E fogás számos ízt és textúrát ötvöz, amelyek mind hozzájárulnak az élmény gazdagságához.

Ízvariációk a Sajtkrémlevesben:

A sajtkrémleves jellegzetes sajtos ízét általában többféle sajtfajta keveréke adja. A gazdag és karakteres aromájú sajtok, mint például a trappista vagy a cheddar, intenzitást kölcsönöznek az ételnek. Az ízvilágban néha érezhető némi füstös vagy fűszeres jegy is, amely még izgalmasabbá teszi a levest.

Textúrák Játéka:

A sajtkrémleves krémes állaga magában foglalja a simaság és a sűrűség tökéletes harmóniáját. A krémes textúra azonnal simogatja az ízlelőbimbókat, miközben a sajtrétegek olvadnak a meleg levesben, így teremtve meg az étel egyedi tapintását.

Gasztronómiai Jelentőség:

  1. Egyedi Alapanyagok: A különböző sajtfajták alkalmazása és az esetleges kiegészítő fűszerek egyedi karaktert kölcsönöznek a levesnek. A sajtok válogatása és kombinálása egy művészi folyamat, amelyben a séf kreativitása megmutatkozik.
  2. Elegáns Előétel vagy Főfogás: A sajtkrémleves változatosan szerepelhet egy ételmenüben. Klasszikus előételként, egy elegáns vacsora kezdeteként tálalva, vagy akár főfogásként is, amikor különleges kiegészítőkkel, például pirított dióval vagy krémes petrezselyemzölddel párosítva.
  3. Ünnepi Hangulatkeltő: Az étel gazdagon, de mégis finoman ízesített karaktere, valamint krémes állaga tökéletes választássá teszi az ünnepeket megkoronázó ételek közé. A sajtkrémleves az ünnepi asztal fényes csillaga lehet.

A sajtkrémleves nem csupán egy egyszerű étel, hanem egy gasztronómiai kaland, amely ízletes és elegáns élményeket kínál mindazoknak, akik kóstolják.

Amennyiben érdekelnek a krémlevesek, bátran próbáld ki a Sütőtökkrémleves receptemet is.

Főzési eljárás
Nemzeti konyha
Tanfolyamok
Nehézség Kezdő
Idő
Előkészítési idő: 5 min Főzési idő: 15 min Teljes Idő: 20 perc
Adag 4
Kalóriák 528 kcal
Legjobb évszak Ősz
Leírás

A sajtkrémleves nem csupán egy egyszerű étel, hanem egy gasztronómiai kaland, amely ízletes és elegáns élményeket kínál a kóstolóinak.

Hozzávalók
  • 10 dekagramm trappista sajt
  • 10 dekagramm füstölt karaván sajt
  • 10 dekagramm sajtkrém
  • 1 darab húsleves kocka
  • 1 kávéskanál só
  • 1 deciliter főzőtejszín
  • 6 deciliter víz
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 1 liszt
Instructions
  1. A sajtokat a nagy lyukú reszelőn lereszelem ( úgyis el fog olvadni). A vizet felforralom a húsleveskockával.

  2. Beleteszem a reszelt sajtokat. Addig főzöm kevergetve, amíg a sajtok elolvadnak, közben belenyomom a sajtkrémet is.

  3. Sóval, borssal ízesítem. Habverővel simára keverem a lisztet 1 dl vízben, és a leveshez adom. Hozzáöntöm a tejszínt, és kevergetve felforralom.

Táplálkozási adatok

Adag 1


Mennyiség adagonként
Kalóriák 528kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 36.1g56%
Telített zsír 0.37g2%
Nátrium 397.62mg17%
Összes szénhidrát 28.8g10%
Élelmi rost 3.3g14%
Fehérje 28g57%

Kálcium 7.7 mg
Magnézium 2.5 mmol
1.3g
víz 249.8g
Többszörösen telítetlen zsírok 0.02g

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.

Kulcsszavak: leves, krémleves, sajt
ladybug
Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!