A szivárvány saláta nem csupán színes megjelenésével kápráztat el, hanem egyedülálló gasztronómiai élményt is nyújt az ízek harmonikus egyesítésével. A saláta alapját a ropogós jégsaláta adja, amely frissességével és enyhe keserűségével kiváló alapot biztosít az ételnek.
A vékonyra vágott cékla az édeskés ízével és ropogós állagával fokozza az élményt. A piros-sárga-zöld kaliforniai paprikák színességükkel és frissességükkel örvendeztetik meg az ízlelőbimbókat. Az érett paradicsomok lédús textúrával és enyhe savanykásságukkal járulnak hozzá az étel teljességéhez.
A sült csirkemell csíkok az étel fehérjében gazdag elemeként kiegyensúlyozzák a saláta könnyedségét, miközben ízletes és laktató karaktert kölcsönöznek neki. A feta sajt krémes és sós jegyekkel járul hozzá az összképhez, míg a pirított zsemlekockák ropogósságot és még több textúrát adnak.
Az egész salátát a tartár mártás koronázza meg, amely fűszeres, pikáns és egyben lágy ízkombinációval teszi emlékezetessé az ételt. Egyesítve a frissességet, az ízek gazdagságát és az étel esztétikus megjelenését, a Szivárvány Saláta nemcsak a szemeknek, hanem a gasztronómiai élvezeteknek is igazi gyönyörűség.
Az ünnepek kényeztetése és a mozgás csökkenése gyakran jár néhány plusz kilóval, és sokan hajlamosak drasztikus fogyókúrákba kezdeni az új év kezdetén. Azonban fontos tudatosítani, hogy a túlzott kalória csökkentése, az éhezés nem megfelelő megoldás, sőt, káros hatásokat is okozhat a szervezetünkben.
Sokan tévesen gondolják, hogy minél kevesebbet esznek, annál hatékonyabban fogynak. Ellenben a túl alacsony kalóriabevitel lassíthatja az anyagcserét, a szervezet pedig a kevés kalória miatt raktározni kezd, és amikor visszatérünk a normális étrendre, könnyen visszaszerezhetjük a leadott kilókat. Ezt nevezzük jojó-effektusnak.
A böjti időszak, melyet Hamvazószerdától kezdve Nagyszombatig tart, (ez 2024-ben február 14-március 30 közé esik) hagyományosan a mérsékelt étkezésről és a lelki megtisztulásról szól. Sokan azonban már a karácsonyi szezon után érzik, hogy a nehéz ételek után jót tenne egy könnyedebb étel a szervezetüknek. A szivárvány saláta tökéletes választás lehet, hiszen a friss saláta megőrzi az egészségesség érzetét, míg a csirkemell kiválóan kiegyensúlyozza az ételt. Ezzel támogatjuk a szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában. Jó étvágyat kívánok!
A Szivárvány Saláta tökéletes választás lehet, hiszen a friss saláta megőrzi az egészségesség érzetét, míg a csirkemell kiválóan kiegyensúlyozza az ételt. Ezzel támogatjuk a szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában.
A csirkemellet kockákra vágom. A fűszerkeveréket összekeverem 2 ek. étolajjal vagy olívaolajjal, beleforgatom a csirkemellet és fél óra pihentetés után megsütöm.
A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, majonézt összekeverem, esetleg őrölt borssal ízesítem.
A zsemlét összekockázom és 170 fokos sütőben 4-5 perc alatt megpirítom.
Minden zöldséget és a krémfehér sajtot is kockákra vágok.
Egy mély tányérba teszek salátakeveréket, rászórok mindegyik paprikából egy evőkanálnyit, paradicsomot, krémfehér sajtot is, majd csirkemellet. Meglocsolom az előzőleg összekevert tartármártással és a tetejére pirított zsemlekockát teszek.
Adag 1
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.