Szivárvány saláta

Szivárvány saláta
pinit

Szivárvány saláta

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: 20 percPihenő idő: percTeljes idő:: 30 percAdag:4 servingsKalóriák:457 kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

A Szivárvány Saláta tökéletes választás lehet, hiszen a friss saláta megőrzi az egészségesség érzetét, míg a csirkemell kiválóan kiegyensúlyozza az ételt. Ezzel támogatjuk a szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágom. A fűszerkeveréket összekeverem 2 ek. étolajjal vagy olívaolajjal, beleforgatom a csirkemellet és fél óra pihentetés után megsütöm.
    A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, majonézt összekeverem, esetleg őrölt borssal ízesítem.
  2. A zsemlét összekockázom és 170 fokos sütőben 4-5 perc alatt megpirítom.
  3. Minden zöldséget és a krémfehér sajtot is kockákra vágok.
  4. Egy mély tányérba teszek salátakeveréket, rászórok mindegyik paprikából egy evőkanálnyit, paradicsomot, krémfehér sajtot is, majd csirkemellet. Meglocsolom az előzőleg összekevert tartármártással és a tetejére pirított zsemlekockát teszek.
Kulcsszavaksaláta, csirke, sajt

Szivárvány saláta

A szivárvány saláta nem csupán színes megjelenésével kápráztat el, hanem egyedülálló gasztronómiai élményt is nyújt az ízek harmonikus egyesítésével. A saláta alapját a ropogós jégsaláta adja, amely frissességével és enyhe keserűségével kiváló alapot biztosít az ételnek.

A vékonyra vágott cékla az édeskés ízével és ropogós állagával fokozza az élményt. A piros-sárga-zöld kaliforniai paprikák színességükkel és frissességükkel örvendeztetik meg az ízlelőbimbókat. Az érett paradicsomok lédús textúrával és enyhe savanykásságukkal járulnak hozzá az étel teljességéhez.

A sült csirkemell csíkok az étel fehérjében gazdag elemeként kiegyensúlyozzák a saláta könnyedségét, miközben ízletes és laktató karaktert kölcsönöznek neki. A feta sajt krémes és sós jegyekkel járul hozzá az összképhez, míg a pirított zsemlekockák ropogósságot és még több textúrát adnak.

Az egész salátát a tartár mártás koronázza meg, amely fűszeres, pikáns és egyben lágy ízkombinációval teszi emlékezetessé az ételt. Egyesítve a frissességet, az ízek gazdagságát és az étel esztétikus megjelenését, a Szivárvány Saláta nemcsak a szemeknek, hanem a gasztronómiai élvezeteknek is igazi gyönyörűség.

Saláta az ünnepek után

Az ünnepek kényeztetése és a mozgás csökkenése gyakran jár néhány plusz kilóval, és sokan hajlamosak drasztikus fogyókúrákba kezdeni az új év kezdetén. Azonban fontos tudatosítani, hogy a túlzott kalória csökkentése, az éhezés nem megfelelő megoldás, sőt, káros hatásokat is okozhat a szervezetünkben.

Sokan tévesen gondolják, hogy minél kevesebbet esznek, annál hatékonyabban fogynak. Ellenben a túl alacsony kalóriabevitel lassíthatja az anyagcserét, a szervezet pedig a kevés kalória miatt raktározni kezd, és amikor visszatérünk a normális étrendre, könnyen visszaszerezhetjük a leadott kilókat. Ezt nevezzük jojó-effektusnak.

A böjti időszak, melyet Hamvazószerdától kezdve Nagyszombatig tart, (ez 2024-ben február 14-március 30 közé esik) hagyományosan a mérsékelt étkezésről és a lelki megtisztulásról szól. Sokan azonban már a karácsonyi szezon után érzik, hogy a nehéz ételek után jót tenne egy könnyedebb étel a szervezetüknek. A szivárvány saláta tökéletes választás lehet, hiszen a friss saláta megőrzi az egészségesség érzetét, míg a csirkemell kiválóan kiegyensúlyozza az ételt. Ezzel támogatjuk a szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában. Jó étvágyat kívánok!

Szivárvány saláta

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 20 min Teljes Idő 30 perc
Adag: 4 Kalóriák: 457 kcal
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

A Szivárvány Saláta tökéletes választás lehet, hiszen a friss saláta megőrzi az egészségesség érzetét, míg a csirkemell kiválóan kiegyensúlyozza az ételt. Ezzel támogatjuk a szervezetünket az egészséges egyensúly fenntartásában.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágom. A fűszerkeveréket összekeverem 2 ek. étolajjal vagy olívaolajjal, beleforgatom a csirkemellet és fél óra pihentetés után megsütöm.

    A tartármártáshoz a tejfölt, mustárt, majonézt összekeverem, esetleg őrölt borssal ízesítem.

     

  2. A zsemlét összekockázom és 170 fokos sütőben 4-5 perc alatt megpirítom.

  3. Minden zöldséget és a krémfehér sajtot is kockákra vágok.

  4. Egy mély tányérba teszek salátakeveréket, rászórok mindegyik paprikából egy evőkanálnyit, paradicsomot, krémfehér sajtot is, majd csirkemellet. Meglocsolom az előzőleg összekevert tartármártással és a tetejére pirított zsemlekockát teszek.

Táplálkozási adatok

Adag 1


Mennyiség adagonként
Kalóriák 457kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 27.9g43%
Telített zsír 14.4g72%
Nátrium 14.2mg1%
Kálium 207.5mg6%
Összes szénhidrát 18.9g7%
Élelmi rost 1.1g5%
Cukrok 5.6g
Fehérje 23.6g48%

Kálcium 4.7 mg
Foszfor 63.38 mg
11.5g
víz 1g
Egyszeresen telítetlen zsírok 2.2g
Többszörösen telítetlen zsírok 1.4g

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.

Kulcsszavak: saláta, csirke, sajt
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük