Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként. Az édes-sós ízvariációk és az egyedi megjelenés ideálisak az ünnepi alkalomhoz. Az aszalt szilva ünnepi hangulatot varázsol, a bacon pedig egy kis különlegességet ad a hagyományos csirkemellnek. Emellett könnyen elkészíthető, ami az ünnepi előkészületek során is előnyt jelenthet. A gasztronómiai különlegesség mellett az étel kreatív elkészítése és látványa is hozzájárulhat az ünnepi asztal fényét fokozó élményhez.
Az gasztronómiai világ sokszínűségében az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell egy olyan étel, mely a különböző íz és textúrák találkozásával egy valódi kulináris élményt kínál. Egy olyan fogás, mely nem csupán a szakácsművészet, hanem az étkezési élvezetek csúcsát is képviseli.
A baconba tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell tehát nem csupán egy étel, hanem egy kulináris utazás, ahol az ízek, textúrák és megjelenés összjátéka a gasztronómiai élvezetek csúcsát képviseli.
Érdemes kipróbálni a Mediterrán göngyölt csirkemell receptemet is.
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.
A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
Sózom, borsozom.
Ráfektetem a sajtszeleteket, majd az aszalt szilvát is ráterítem és felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.
Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.