Aszalt szilvával töltött csirkemell
Leírás
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
- Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
Sózom, borsozom. - Ráfektetem a sajtszeleteket, majd az aszalt szilvát is ráterítem és felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.
- Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként. Az édes-sós ízvariációk és az egyedi megjelenés ideálisak az ünnepi alkalomhoz. Az aszalt szilva ünnepi hangulatot varázsol, a bacon pedig egy kis különlegességet ad a hagyományos csirkemellnek. Emellett könnyen elkészíthető, ami az ünnepi előkészületek során is előnyt jelenthet. A gasztronómiai különlegesség mellett az étel kreatív elkészítése és látványa is hozzájárulhat az ünnepi asztal fényét fokozó élményhez.
Az gasztronómiai világ sokszínűségében az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell egy olyan étel, mely a különböző íz és textúrák találkozásával egy valódi kulináris élményt kínál. Egy olyan fogás, mely nem csupán a szakácsművészet, hanem az étkezési élvezetek csúcsát is képviseli.
- Ízvariációk: Az aszalt szilva édes, fűszeres íze a csirkemell húsosságával találkozva egyedülálló ízvariációt teremt. A bacon külső rétege pedig sósságot és füstösséget ad hozzá, ezzel a három különböző íz harmóniája alakul ki.
- Textúrák játéka: A csirkemell belső része puha és szaftos, míg a bacon külső rétege ropogós és sós. Az aszalt szilva pedig egy kis rágós, gyümölcsös textúrát ad hozzá. Ez az ízjáték a fogás élvezetét kiegészíti és gazdagítja.
- Megjelenés és kreativitás: A baconba tekert csirkemell a tányéron egyedi és vonzó látványt nyújt. A színek és formák összjátéka szemet gyönyörködtető, a kreatív elkészítés pedig a gasztronómiai művészet kifejezését testesíti meg.
- Évszakok szerinti alkalmazkodás: Az aszalt szilva és a baconbe göngyölt csirkemell évszaktól függetlenül elkészíthető. Télen a meleg és tartalmas fogások kedvelt része, míg nyáron grillen sütve könnyedebb, de ízletes választás lehet.
- Táplálkozási érték: A csirkemell magas fehérjetartalommal rendelkezik, míg az aszalt szilva értékes tápanyagokat, például antioxidánsokat tartalmaz. A bacon pedig az étel sós ízét és zsírosságát hozza.
- Hagyomány és modernség: Az étel hagyományos összetevőket, mint az aszalt szilva és a bacon, modern módon kombinálja, ezáltal egy régi receptet friss és izgalmas élménnyé alakítva.
A baconba tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell tehát nem csupán egy étel, hanem egy kulináris utazás, ahol az ízek, textúrák és megjelenés összjátéka a gasztronómiai élvezetek csúcsát képviseli.
Érdemes kipróbálni a Mediterrán göngyölt csirkemell receptemet is.
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Leírás
Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.
Hozzávalók
Elkészítés
-
A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
-
Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
Sózom, borsozom. -
Ráfektetem a sajtszeleteket, majd az aszalt szilvát is ráterítem és felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.
-
Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.