Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell
pinit

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: 25 percPihenő idő: percTeljes idő:: 35 percAdag:4 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.
  2. Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
    Sózom, borsozom.
  3. Ráfektetem a sajtszeleteket, majd az aszalt szilvát is ráterítem és felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.
  4. Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kulcsszavakfőétel, mozzarella, csirke

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.

Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként. Az édes-sós ízvariációk és az egyedi megjelenés ideálisak az ünnepi alkalomhoz. Az aszalt szilva ünnepi hangulatot varázsol, a bacon pedig egy kis különlegességet ad a hagyományos csirkemellnek. Emellett könnyen elkészíthető, ami az ünnepi előkészületek során is előnyt jelenthet. A gasztronómiai különlegesség mellett az étel kreatív elkészítése és látványa is hozzájárulhat az ünnepi asztal fényét fokozó élményhez.

Az gasztronómiai világ sokszínűségében az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell egy olyan étel, mely a különböző íz és textúrák találkozásával egy valódi kulináris élményt kínál. Egy olyan fogás, mely nem csupán a szakácsművészet, hanem az étkezési élvezetek csúcsát is képviseli.

  1. Ízvariációk: Az aszalt szilva édes, fűszeres íze a csirkemell húsosságával találkozva egyedülálló ízvariációt teremt. A bacon külső rétege pedig sósságot és füstösséget ad hozzá, ezzel a három különböző íz harmóniája alakul ki.
  2. Textúrák játéka: A csirkemell belső része puha és szaftos, míg a bacon külső rétege ropogós és sós. Az aszalt szilva pedig egy kis rágós, gyümölcsös textúrát ad hozzá. Ez az ízjáték a fogás élvezetét kiegészíti és gazdagítja.
  3. Megjelenés és kreativitás: A baconba tekert csirkemell a tányéron egyedi és vonzó látványt nyújt. A színek és formák összjátéka szemet gyönyörködtető, a kreatív elkészítés pedig a gasztronómiai művészet kifejezését testesíti meg.
  4. Évszakok szerinti alkalmazkodás: Az aszalt szilva és a baconbe göngyölt csirkemell évszaktól függetlenül elkészíthető. Télen a meleg és tartalmas fogások kedvelt része, míg nyáron grillen sütve könnyedebb, de ízletes választás lehet.
  5. Táplálkozási érték: A csirkemell magas fehérjetartalommal rendelkezik, míg az aszalt szilva értékes tápanyagokat, például antioxidánsokat tartalmaz. A bacon pedig az étel sós ízét és zsírosságát hozza.
  6. Hagyomány és modernség: Az étel hagyományos összetevőket, mint az aszalt szilva és a bacon, modern módon kombinálja, ezáltal egy régi receptet friss és izgalmas élménnyé alakítva.

A baconba tekert, aszalt szilvával töltött csirkemell tehát nem csupán egy étel, hanem egy kulináris utazás, ahol az ízek, textúrák és megjelenés összjátéka a gasztronómiai élvezetek csúcsát képviseli.

Érdemes kipróbálni a Mediterrán göngyölt csirkemell receptemet is.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 25 min Teljes Idő 35 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

Az aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt csirkemell kiváló választás lehet egy karácsonyi menü részeként.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet keresztbe kettévágom és szétnyitom, mint egy könyvet, majd gyengéden kiklopfolom.

  2. Leterítek egy darab alufóliát, erre ráfektetem a szeletelt bacon csíkokat, majd a húst is.
    Sózom, borsozom.

  3. Ráfektetem a sajtszeleteket, majd az aszalt szilvát is ráterítem és felgöngyölöm. Fogpiszkálóval összetűzöm.

  4. Egy tepsibe fektetem, meglocsolom olívaolajjal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Kulcsszavak: főétel, mozzarella,csirke
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük