chili
ALAPOK fűszerek

Chili

chili

A chili univerzális fűszer, amely érett és éretlen, friss és szárított, valamint füstölt, sült és sűrítmény formában is jellegzetes csípősséget ad az ételeknek. A gyümölcsös, édes, diós vagy füstös ízű chilik a világ minden konyhájában megtalálhatók. Az egyik legismertebb chilifajta a cayenne chili, amelyből a népszerű cayenne bors készül.

  • E-vitamin (20,33%)
  • Vas (17,25%)
  • A-vitamin (17,00%)
  • Nátrium (15,27%)
  • B6-vitamin (12,92%)
  • béta karotin
  • lutein
  • kálium
  • vas
  • mangán
  • magnézium
  • réz
  • kapszaicin
  • fájdalomcsillapító
  • reuma
  • izomfájdalom
  • övsömör
  • bőrproblémák
  • hányáscsillapító
  • gyomorfekély
  • vérhas
  • nátha
  • allergia
  • asztma
  • vérnyomás szabályozás
  • keringési problémák

Következő:

A rovatban felhasznált források:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük