Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves
pinit

Brokkoli krémleves

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: 25 percPihenő idő: percTeljes idő:: 35 percAdag:4 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
    A vöröshagymát apró kockára vágom.
    Étolajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát rányomom és még azt is pirítom egy picit.
  2. Rádobom a brokkolit, megsózom és 1-2 percig párolom, majd felengedem 1 l vízzel.
  3. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezem és puhára főzöm.
  4. Botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és leveszem a tűzről.

Megjegyzés

  • Levesbetétnek ajánlom a pirított kenyérkockát, de remekül illik hozzá a pirított hagyma, a pirított mandula, a pirított bacon és a reszelt parmezán is.
Kulcsszavakleves, krémleves, brokkoli

Brokkoli krémleves

A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül. Remek választás a rohanós hétköznapokra.

Bár a brokkoli szezonja májustól októberig tart, szerencsére jól fagyasztható, így az év bármely időszakában kényeztethetjük magunkat egy brokkoli krémlevessel.

A leves fő összetevői a brokkoli, alaplé és a tejszín. Vegánoknak sem kell lemondani róla, mert kókusztejszínnel is elkészíthető. Én az alaplé helyett csak vizet használtam, de így is tökéletes lett. Levesbetétként kínálhatunk pirítva zsemlekockát, hagymát, bacont, mandulát. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal, vagy reszelt trappista sajttal is.

Miért szeretjük:

1. **Tápláló**: gazdag tápanyagokban, például C-vitaminban, rostokban, és fontos ásványi anyagokban, mint a kálium és a kalcium. Ezért rendkívül tápláló és egészséges.

2. **Selymes állag**: krémes és selymes állaga kellemes és kényeztető. A brokkoli könnyen pürésíthető, így a krémleves sűrűsége könnyen szabályozható.

3. **Ízletes és fűszeres**: a krémleveshez hozzáadott hagyma, fokhagyma, zöldfűszerek, és egyéb fűszerek gazdag ízvilágot teremtenek. A brokkoli enyhe íze kiválóan harmonizál az egyéb hozzávalókkal. A szerecsendió és az őrölt bors remekül illik hozzá.

4. **Variálható**: receptje könnyen variálható. Hozzáadhatsz például sajtot, tejszínt, vagy extra zöldségeket a kívánt íz eléréséhez.

5. **Egyszerű elkészítés**: egyszerűen elkészíthető. Alapvetően csak néhány hozzávalóra van szükség, és a főzési idő sem hosszadalmas.

6. **Melegítő és kényeztető**: meleg és kényeztető, így kiváló választás hideg időben, amikor valami melegítőre vágyunk.

7. **Egészséges étel**: A brokkoli ismert egészségügyi előnyeiről, például rákellenes tulajdonságairól, szív- és érrendszeri előnyeiről. Így a brokkoli krémleves egy egészséges ételválasztás is lehet. Ezért népszerű választás azok számára, akik egy finom, tápláló és egészséges levest keresnek az őszi vagy hidegebb hónapokra.

Mi minden van a brokkoliban?

Mi minden van a brokkoliban?

Egy csészényi tartalmaz:

  • 20 kalóriát
  • 3,6 g szénhidrátot
  • 2,1 g fehérjét
  • 2130 nemzetközi egységnyi A-vitamint
  • 113 mg B6-vitamint
  • 66,2 mg C-vitamint
  • 34 mg kalciumot
  • 62 mg vasat
  • 17,75 mg magnéziumot
  • 46,86 mg foszfort
  • 23,75 mg káliumot – forrás: Házipatika

Brokkoli krémleves

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 25 min Teljes Idő 35 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
      A vöröshagymát apró kockára vágom.
    2. Étolajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát rányomom és még azt is pirítom egy picit.
  1. Rádobom a brokkolit, megsózom és 1-2 percig párolom, majd felengedem 1 l vízzel.

  2. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezem és puhára főzöm.

  3. Botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és leveszem a tűzről.

Kulcsszavak: leves, krémleves, brokkoli
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük