Brokkoli krémleves
Leírás
A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
A vöröshagymát apró kockára vágom.
Étolajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát rányomom és még azt is pirítom egy picit. - Rádobom a brokkolit, megsózom és 1-2 percig párolom, majd felengedem 1 l vízzel.
- Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezem és puhára főzöm.
- Botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és leveszem a tűzről.
Megjegyzés
- Levesbetétnek ajánlom a pirított kenyérkockát, de remekül illik hozzá a pirított hagyma, a pirított mandula, a pirított bacon és a reszelt parmezán is.
Brokkoli krémleves
A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül. Remek választás a rohanós hétköznapokra.
Bár a brokkoli szezonja májustól októberig tart, szerencsére jól fagyasztható, így az év bármely időszakában kényeztethetjük magunkat egy brokkoli krémlevessel.
A leves fő összetevői a brokkoli, alaplé és a tejszín. Vegánoknak sem kell lemondani róla, mert kókusztejszínnel is elkészíthető. Én az alaplé helyett csak vizet használtam, de így is tökéletes lett. Levesbetétként kínálhatunk pirítva zsemlekockát, hagymát, bacont, mandulát. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal, vagy reszelt trappista sajttal is.
Miért szeretjük:
1. **Tápláló**: gazdag tápanyagokban, például C-vitaminban, rostokban, és fontos ásványi anyagokban, mint a kálium és a kalcium. Ezért rendkívül tápláló és egészséges.
2. **Selymes állag**: krémes és selymes állaga kellemes és kényeztető. A brokkoli könnyen pürésíthető, így a krémleves sűrűsége könnyen szabályozható.
3. **Ízletes és fűszeres**: a krémleveshez hozzáadott hagyma, fokhagyma, zöldfűszerek, és egyéb fűszerek gazdag ízvilágot teremtenek. A brokkoli enyhe íze kiválóan harmonizál az egyéb hozzávalókkal. A szerecsendió és az őrölt bors remekül illik hozzá.
4. **Variálható**: receptje könnyen variálható. Hozzáadhatsz például sajtot, tejszínt, vagy extra zöldségeket a kívánt íz eléréséhez.
5. **Egyszerű elkészítés**: egyszerűen elkészíthető. Alapvetően csak néhány hozzávalóra van szükség, és a főzési idő sem hosszadalmas.
6. **Melegítő és kényeztető**: meleg és kényeztető, így kiváló választás hideg időben, amikor valami melegítőre vágyunk.
7. **Egészséges étel**: A brokkoli ismert egészségügyi előnyeiről, például rákellenes tulajdonságairól, szív- és érrendszeri előnyeiről. Így a brokkoli krémleves egy egészséges ételválasztás is lehet. Ezért népszerű választás azok számára, akik egy finom, tápláló és egészséges levest keresnek az őszi vagy hidegebb hónapokra.
Mi minden van a brokkoliban?
Mi minden van a brokkoliban?
Egy csészényi tartalmaz:
- 20 kalóriát
- 3,6 g szénhidrátot
- 2,1 g fehérjét
- 2130 nemzetközi egységnyi A-vitamint
- 113 mg B6-vitamint
- 66,2 mg C-vitamint
- 34 mg kalciumot
- 62 mg vasat
- 17,75 mg magnéziumot
- 46,86 mg foszfort
- 23,75 mg káliumot – forrás: Házipatika
Brokkoli krémleves
Leírás
A brokkoli krémleves remek választás a hideg, őszi napokon. Kényezteti a testet és lelket és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók
Elkészítés
-
- A brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
A vöröshagymát apró kockára vágom. - Étolajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát rányomom és még azt is pirítom egy picit.
- A brokkolit rózsáira szedem és megmosom.
-
Rádobom a brokkolit, megsózom és 1-2 percig párolom, majd felengedem 1 l vízzel.
-
Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezem és puhára főzöm.
-
Botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és leveszem a tűzről.