Caprese tésztával
Leírás
Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzd ki a tésztát.
- Kockázd fel a paradicsomot.
- Vágd össze a mozzarellát.
- Aprítsd fel a bazsalikom leveleket.
- Amikor ezekkel megvagy, keverd össze, sózd meg és locsold meg egy kis olíva olajjal.
Caprese
Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.
A caprese saláta egy olasz saláta, amely szeletelt mozzarellából, paradicsomból és édes bazsalikomból áll, sóval és olívaolajjal fűszerezve. A margherita pizzához hasonlóan az olasz zászló színeit tartalmazza, ami zöld, fehér és piros. Olaszországban általában antipasto-nak (előételnek) tálalják, nem contorno-nak (köret), és a nap bármely szakában fogyasztható. Ez a saláta, egy frissítő, könnyed fogás, amely tálalható pizzaként, tésztaként vagy szendvicsként is.
A recept olasz neve, „insalata caprese” szó szerint azt jelenti, hogy Capri szigetéről származó saláta, röviden capri saláta.
A Caprese saláta variációi olívaolaj helyett olasz öntetet vagy pesto-t tartalmazhatnak, vagy mellé balzsamecetet. Megjelenhet az olajbogyó, valamint a rukkola (rakéta) vagy a római saláta, hogy növelje a bazsalikomot. Néha oregánót vagy fekete borsot adnak hozzá. A bivalymozzarellával helyettesíthető a mozzarella az íz fokozása érdekében. Tészta vagy rizs is keverhető hozzá, hogy gabonasalátát készítsünk belőle. Véleményem szerint az eredeti a legegyszerűbb és a legfinomabb.
Paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora. De akár rétegezheted csirkemellre is, és sütőben megsütheted. Ha pizzára teszed, akkor margherita lesz a neve.
Az illatos, érett paradicsom és a bivalymozzarella a kulcs
Mivel egyre jobban megyünk bele a nyárba, egyre finomabb paradicsomokat kapni, de azért most is érdemes nagyon körültekintően szaglászni. Ha egy paradicsom teljesen illatmentes, nem szabad megvenni, mert íze sem lesz. És bár szebben mutat a kemény, a puha paradicsomok sokkal, de sokkal finomabbak.
Igazi, finom bivalymozzarellát már elég sok helyen lehet itthon kapni, nagyobb szupermarketekben és delikátokban mindig. Ezek összehasonlíthatatlanul finomabbak a sima, gumiszerű golyókhoz viszonyítva, csak belőlük érdemes ezt a salátát elkészíteni.- a teljes cikk itt olvasható
Caprese tésztával
Leírás
Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.
Hozzávalók
Elkészítés
-
A spagettit forró, sós vízben megfőzöm és a leszűrt tésztára rádobom a hozzávalókat.
Részletesen a videóban:)