Caprese tésztával

Caprese tésztával
pinit

Caprese tésztával

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 5 percFőzési idő: 17 percPihenő idő: percTeljes idő:: 22 percAdag:1 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Summer

Leírás

Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzd ki a tésztát.
  2. Kockázd fel a paradicsomot.
  3. Vágd össze a mozzarellát.
  4. Aprítsd fel a bazsalikom leveleket.
  5. Amikor ezekkel megvagy, keverd össze, sózd meg és locsold meg egy kis olíva olajjal.
Kulcsszavakegytálétel, paradicsom, sajt

Caprese

Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.

A caprese saláta egy olasz saláta, amely szeletelt mozzarellából, paradicsomból és édes bazsalikomból áll, sóval és olívaolajjal fűszerezve. A margherita pizzához hasonlóan az olasz zászló színeit tartalmazza, ami zöld, fehér és piros. Olaszországban általában antipasto-nak (előételnek) tálalják, nem contorno-nak (köret), és a nap bármely szakában fogyasztható. Ez a saláta, egy frissítő, könnyed fogás, amely tálalható pizzaként, tésztaként vagy szendvicsként is.

A recept olasz neve, „insalata caprese” szó szerint azt jelenti, hogy Capri szigetéről származó saláta, röviden capri saláta.

A Caprese saláta variációi olívaolaj helyett olasz öntetet vagy pesto-t tartalmazhatnak, vagy mellé balzsamecetet. Megjelenhet az olajbogyó, valamint a rukkola (rakéta) vagy a római saláta, hogy növelje a bazsalikomot. Néha oregánót vagy fekete borsot adnak hozzá. A bivalymozzarellával helyettesíthető a mozzarella az íz fokozása érdekében. Tészta vagy rizs is keverhető hozzá, hogy gabonasalátát készítsünk belőle. Véleményem szerint az eredeti a legegyszerűbb és a legfinomabb.

Paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora. De akár rétegezheted csirkemellre is, és sütőben megsütheted. Ha pizzára teszed, akkor margherita lesz a neve.

Az illatos, érett paradicsom és a bivalymozzarella a kulcs

Mivel egyre jobban megyünk bele a nyárba, egyre finomabb paradicsomokat kapni, de azért most is érdemes nagyon körültekintően szaglászni. Ha egy paradicsom teljesen illatmentes, nem szabad megvenni, mert íze sem lesz. És bár szebben mutat a kemény, a puha paradicsomok sokkal, de sokkal finomabbak. 

Igazi, finom bivalymozzarellát már elég sok helyen lehet itthon kapni, nagyobb szupermarketekben és delikátokban mindig. Ezek összehasonlíthatatlanul finomabbak a sima, gumiszerű golyókhoz viszonyítva, csak belőlük érdemes ezt a salátát elkészíteni.- a teljes cikk itt olvasható

Caprese tésztával

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 5 min Főzési idő 16 min Teljes Idő 21 perc
Adag: 1
Legjobb évszak: Nyár

Leírás

Caprese: paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Dobd rá egy adag főtt tésztára és már kész is egy könnyű olaszos vacsora.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit forró, sós vízben megfőzöm és a leszűrt tésztára rádobom a hozzávalókat. 

    Részletesen a videóban:)

Kulcsszavak: paradicsom, mozarella, tészta
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük