Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta
pinit

Fekete-erdő torta

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 30 percFőzési idő: 40 percPihenő idő: 40 percTeljes idő:: percAdag:4 servingsKalóriák:300 kcal Legjobb évszak:Summer

Leírás

A Fekete-erdő torta alapvetően egy csokis, tejszínes, meggyes torta, amelyet egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Nem az eredeti recept, de könnyű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók

  • A töltelék:

  • Díszítéshez:

Elkészítés

  1. Bekapcsolom a sütőt 180 fokon.
    A piskótához különválasztom a tojások fehérjét és sárgáját, és kemény habbá verem a tojásfehérjét.
    Kikeverem a tojás sárgákat a 4 kanál cukorral, ezután kézi habverővel óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot.
  2. Ebbe szórom bele a lisztet, kakaóport és sütőport, amit szintén kézi habverővel elkeverek. (Ha esetleg a kakaópor miatt nagyon sűrű lenne, akkor egy fél dl vizet teszek hozzá.)
  3. Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát és kb. 10 perc alatt készre sütöm. A piskóta sütéséről itt olvashattok.
  4. A töltelék:

  5. 1 üveg meggybefőttet leszűrök és a meggyet félreteszem.
    A meggylevet (kb. 3 dl) felteszem forrni. Egy edénybe elkeverek 1 cs. vaníliapudingot 3 ek. cukorral és 1 dl vízzel, vagy meggylével. Mikor a meggylé felforrt, hozzáadom és folyamatosan kevergetve “lekvárt” főzök belőle, amit a kihűlt piskótára kenek.
    Erre szórom a meggyet és hűtőbe teszem fél órára.
  6. A tejszínhabot habbá verem. Egy másik edénybe összekeverem a vajkrémet a cukorral és vanília aromával, majd hozzákeverem a tejszínhabhoz.
    Amikor a meggyzselé megdermedt, kiveszem a hűtőből és ráegyengetem a tejszínhabot.
  7. Vagy simán hagyom a tetejét, vagy fél tábla olvasztott csokiból csíkokat húzok rá.
Kulcsszavakdesszert, meggy, tejszín

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő torta alapvetően egy csokis piskóta, tejszínes krémmel és meggyes-zselével készült torta, amelyet egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Ezek az összetevők önmagukban is rendkívül finomak, és amikor együtt a tortába, egy csodás ízexpozíciót élveznek

A Fekete-erdő torta egy híres és népszerű német származású torta, amely a világ számos részén ismert és kedvelt. Ez a torta a nevét a Németországban található Fekete-erdő (Schwarzwald) régióról kapta, amely híres a sűrű erdőiről és gyönyörű tájairól. Az biztos, hogy ez a torta mai formájában nem a Fekete-erdőből származik. Viszont az lehetséges, hogy a torta neve a Fekete-erdőben hagyományos női viseletet idézi: a ruha fekete, mint a csokoládéreszelék, a blúz fehér, mint a tejszín és a kalap fehér alapon piros díszítésű, amely a cseresznyére utal.

Széljegyzetként szeretném megemlíteni, hogy ehhez a tortához többnyire cseresznyét használnak, illetve sok helyen cseresznyepálinkával ízesítik a tejszínhabot. A pálinka nálunk nem opció, és cseresznye helyett süteményekbe sokkal jobban szeretek meggyet használni. Szerintem intenzívebb az íze, a sütemények finomabbak lesznek meggyel készítve. (De ez csak saját vélemény.)

  1. Kombináció: A torta egyensúlyt teremt a csokoládé és a cseresznye vagy meggy között, ami tökéletes ízösszeállítást biztosít. A csokoládés tortaalap és a cseresznyésmeggyes réteg egymást kiegészítve teszik izgalmassá az ízeket.
  2. Puhaság és gazdagság: A Fekete-erdő kakaós tortaalapja lágy, míg a zselés rétegen friss vagy befőtt gyümölcs található. A tejszínhab pedig gazdag és krémes textúrát kölcsönöz a tortának.
  3. Alkalmak sokfélesége: Ez a torta alkalmas különböző eseményekre és alkalmakra. Legyen szó születésnapokról, ünnepi ebédekről vagy bármilyen különleges eseményről, a Fekete-erdő torta mindig kiváló választás.
  4. Díszítés: A torta díszítése tejszínhabrózsákkal vagy -csíkokkal elegánssá és vonzóvá teszi, így nem csak finom, de szemet gyönyörködtető is.
  5. Hagyomány és nosztalgia: A Fekete-erdő torta hosszú múltra tekint vissza, és sok ember számára gyermekkoruk vagy családi események emlékeiben él. Ennek a tortának az elkészítése vagy fogyasztása gyakran nosztalgikus érzéseket vált ki az emberekből.

Fekete-erdő torta

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 20 min Főzési idő 20 min Pihenő idő 30 min Teljes Idő 1 óra 10 perc
Adag: 8
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

A Fekete-erdő torta alapvetően egy csokis, tejszínes, meggyes torta, amelyet egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók

A ppiskótához:

A töltelékhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

  1. Bekapcsolom a sütőt 180 fokon.
    A piskótához különválasztom a tojások fehérjét és sárgáját, és kemény habbá verem a tojásfehérjét.
    Kikeverem a tojás sárgákat a 4 kanál cukorral, ezután kézi habverővel óvatosan beleforgatom a felvert tojáshabot.

  2. Ebbe szórom bele a lisztet, kakaóport és sütőport, amit szintén kézi habverővel elkeverek. (Ha esetleg a kakaópor miatt nagyon sűrű lenne, akkor egy fél dl vizet teszek hozzá.)

  3. Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát és kb. 10 perc alatt készre sütöm. A piskóta sütéséről itt olvashattok.

A töltelék:

  1. A töltelékhez
    1 üveg meggybefőttet leszűrök és a meggyet félreteszem.
    A meggylevet (kb. 3 dl) felteszem forrni. Egy edénybe elkeverek 1 cs. vaníliapudingot 3 ek. cukorral és 1 dl vízzel, vagy meggylével. Mikor a meggylé felforrt, hozzáadom és folyamatosan kevergetve "lekvárt" főzök belőle, amit a kihűlt piskótára kenek.
    Erre szórom a meggyet és hűtőbe teszem fél órára.


  2. A tejszínhabot habbá verem. Egy másik edénybe összekeverem a vajkrémet a cukorral és vanília aromával, majd hozzákeverem a tejszínhabhoz.
    Amikor a meggyzselé megdermedt, kiveszem a hűtőből és ráegyengetem a tejszínhabot.


  3. Vagy simán hagyom a tetejét, vagy fél tábla olvasztott csokiból csíkokat húzok rá.

Kulcsszavak: desszert, meggy, tejszínes
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük