fahéj
ALAPOK fűszerek

Fahéj

A fűszer a fa szárított belső kérge, amely barna színű, finoman illatos aromájú és meleg, édes ízű. A fahéjat sokféle étel ízesítésére használják az édességektől a curry-n át az italokig, és népszerű a pékárukban is. Az illóolajat a kéregtöredékekből desztillálják élelmiszerekben, likőrben, parfümben és gyógyszerekben való felhasználásra.

  • Illóolaj
  • csersav
  • gyanta
  • cukor
  • keményítő
  • fahéjaldehid
  • őrölt fahéj:
  • 11 % víz
  • 81 % szénhidrát (beleértve az 53 százalék élelmi rostot)
  • 4 % fehérje
  • 1 % zsír alkotja.
  •  impotencia
  • frigiditás
  • nehézlégzés
  • szemgyulladás
  • láz
  • reuma
  • fogfájás
  • sebek kezelése
  • emésztési problémák
  • puffadás
  • diszpepszia
  • hasmenés
  • hányinger
  • influenza

 A londoni Imperial College kutatói abból a korábbi eredményből indultak ki, amely szerint napi fél teáskanálnyi fahéj a 2-es típusú cukorbetegeknél jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a trigliceridszintet, a (káros) LDL-koleszterin és a teljes koleszterin szintjét.

Következő:

A rovatban felhasznált források:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük