Keksztekercs

Keksztekercs
pinit

Keksztekercs

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: 10 percPihenő idő: 30 percTeljes idő:: 50 percAdag:8 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Summer

Leírás

A világ legnépszerűbb süteményei közé tartoznak a sütés nélküli sütemények. Ezek közé soroljuk a kókuszgolyót és a keksztekercset is.

Hozzávalók

  • A krémhez:

Elkészítés

  1. A darált kekszet, porcukrot és a kakaóport egy tálba teszem. A kávéba öntök egy kávéskanálnyi rumaromát, beleteszem a margarint és annyi tejjel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak.
  2. A krémhez a kristálycukrot és a kókuszreszeléket egy késes aprítóban összedarálom, majd a margarinhoz adva habosra keverem.
  3. Sütőpapírra kókuszreszeléket szórok, kinyújtom a kekszes tésztát, megkenem a krémmel, majd feltekerem.
    Szeletelés előtt egy órára hűtőbe teszem.
Kulcsszavakdesszert, darált keksz, kókusz

Keksztekercs

A keksztekercs, kókuszos kocka és a kókuszgolyó is a világ legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Gyorsan összeállíthatóak ezek a sütés nélküli desszertek.

A retró süteményeket egy különleges összetevő teszi egyedivé és felismerhetővé: a kókuszreszelék. Ez a 70-es években és azóta is sztáralapanyagként szolgált, anyáink és nagyanyáink pedig szinte minden süteménybe szórták. A kókuszreszelék népszerűsége az idők során változatlan maradt, és ma is nagyon kedveljük. Ennek tanúbizonysága a különböző mentes receptek, például a paleo, vegán vagy diétás receptek, amelyekben gyakran szerepel a kókuszreszelék.

A keksztekercs kókuszos krémmel készül, de gesztenyével is töltik, sőt akár lekvárral is megkenhetik. A tészta darált háztartási kekszből készül, amit kávéval és rummal ízesítenek. Ez a desszert gyorsan összeállítható.

A kekszes tészta maga lehet joghurtos sütemények alapja is.

Ajánlott a kókuszreszeléket kristálycukorral együtt darálni, például késes aprítóban vagy kávédarálóban, mert így sokkal intenzívebb az íze, és a kókuszreszelék sem recseg a fogunk alatt.


A keksztekercs egy olyan retró sütemény, amelynek a kókuszreszelék adja a jellegzetes ízt és textúrát. Ez a desszert a múlt század hetvenes éveinek szellemét idézi, amikor a kókusz volt az egyik legnépszerűbb süteményalapanyag. A keksztekercset darált háztartási kekszből állítják elő, melyet kávéval és rummal ízesítenek,és kókuszos krémmel töltenek. Így a végeredmény egy különleges, gazdag ízű és illatú tészta lesz. A kókuszreszelék dús, egzotikus ízvilága mellett a keksztekercs gyorsan összedobható desszert, amely ideális választás lehet süteményvágyak gyors és könnyű kielégítésére.

Keksztekercs

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 10 min Pihenő idő 30 min Teljes Idő 50 perc
Legjobb évszak: Nyár

Leírás

A világ legnépszerűbb süteményei közé tartoznak a sütés nélküli sütemények. Ezek közé soroljuk a kókuszgolyót és a keksztekercset is.

Instructions

  1. A darált kekszet, porcukrot és a kakaóport egy tálba teszem. A kávéba öntök egy kávéskanálnyi rumaromát, beleteszem a margarint és annyi tejjel gyúrom össze, hogy nyújtható tésztát kapjak.

  2. A krémhez a kristálycukrot és a kókuszreszeléket egy késes aprítóban összedarálom, majd a margarinhoz adva habosra keverem.

  3. Sütőpapírra kókuszreszeléket szórok, kinyújtom a kekszes tésztát, megkenem a krémmel, majd feltekerem.
    Szeletelés előtt egy órára hűtőbe teszem.

Kulcsszavak: darált keksz, desszert, kókusz
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük