Majonézes krumplisaláta

Majonézes krumplisaláta
pinit

Majonézes krumplisaláta

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 20 percFőzési idő: 25 percPihenő idő: 30 percTeljes idő::1 óra 15 percAdag:6 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

A majonézes krumplisaláta az ünnepi fogások nélkülözhetetlen eleme. Virslivel és főtt tojással dúsítva egy könnyű, önálló ételt varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és vékony karikára vágom.
  2. A hagymát és a virslit vékonyan felszeletelem, illetve a főtt tojásokat is.
  3. A tejföllel, mustárral, majonézzel, sóval és őrölt borssal tartármártást készítek.
  4. Egy nagy tálban elkezdem rétegesen pakolni a hozzávalókat.
    A tál aljára teszek pár kanál tartármártást.
  5. Erre jöhetnek a krumplikarikák, a hagyma, virsli és a főtt tojás. A krumplit sózni kell.
  6. Beterítem egy adag mártással, majd még egyszer rétegezem a hozzávalókat, amit szintén tartármártással zárok le.
  7. Érdemes egy pár órára hűtőbe tenni.
Kulcsszavaktartár, krumpli, virsli

Majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta az ünnepi fogások nélkülözhetetlen eleme. Virslivel és főtt tojással dúsítva egy könnyű, önálló ételt varázsolhatunk belőle.

A hideg majonézes saláták a retró gasztronómia szerves részét képezik, és a ’80-as évek stílusát idézik. Ezek a saláták népszerűek maradtak az évtizedek során, és sokak számára továbbra is fontosak az ünnepi események és családi összejövetelek alkalmával.

A krumplisaláta különösen kedvelt változat a hideg majonézes saláták között. A recept változhat, de általában tartalmaz főtt krumplit, majonézt, mustárt, tejfölt, lila hagymát és néha savanyúságot, például savanyú uborkát. A salátát alaposan összekeverik, majd hűtőszekrényben hagyják állni egy ideig, hogy az ízek jól összeérjenek, és a saláta hidegen tálalható legyen.

Az ilyen hideg majonézes saláták kiváló kísérők főtt húsokhoz, például grillezett csirkehúshoz, sültekhez. Magában, de akár főtt tojással, virslivel gazdagítva önálló ételként is fogyaszthatók. A krémes és friss ízük ideálissá teszi őket a melegebb hónapokban, amikor a hideg ételek különösen vonzóak.

Azoknak, akik szeretik a nosztalgikus ízeket, a hideg majonézes saláták, például a krumplisaláta, igazi retró gasztronómiai élményt nyújtanak.

A hideg majonézes saláták népszerűek a következő okok miatt:

  1. Friss, krémes íz: A majonéz és a tejföl összjátéka krémes és selymes textúrát ad, amely sokaknak ízlik. Az összetevők frissessége és gazdagsága az ízek teljességéhez vezet.
  2. Könnyen elkészíthető: A hideg majonézes saláták egyszerűen elkészíthetők, és nem igényelnek különleges szakácsi képességeket. A krumplisaláta például csak néhány alapvető hozzávalót igényel, és gyorsan elkészül.
  3. Sokféle változatban léteznek: A hideg majonézes saláták számos változatban léteznek. Lehet krumplisaláta, kukoricasaláta, kaszinótojás, esetleg orosz hússaláta vagy akár tonhalas saláta. Ezekből mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő változatot.
  4. Ideális kísérő az ünnepi ételekhez: Ezek a saláták kiválóan passzolnak az ünnepi ételekhez, például grillezett húsokhoz vagy hideg tésztasalátákhoz. Az ünnepi alkalmakhoz kapcsolódó hagyományok részévé váltak.
  5. Hűsítő és frissítő: A hideg majonézes saláták különösen vonzóak a melegebb hónapokban, mivel hűsítők és frissítők. A hideg tálalás révén kellemesen hűsítenek a meleg estéken.
  6. Nosztalgia: Sok emberben visszaidézik a nosztalgikus érzéseket a 80-as évek retró stílusával. Azok, akik ebben az időszakban nőttek fel, gyakran kedvelik ezeket az ételeket a nosztalgia miatt.

Ezek az okok együttesen teszik a hideg majonézes salátákat olyan közkedvelt és szeretett ételekké, amelyek továbbra is a retró gasztronómiai világ egyik ikonjai maradtak.

Egy klasszikusabb változat olvasható a Street kitchen oldalán is.

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 20 min Főzési idő 25 min Pihenő idő 30 min Teljes Idő 1 óra 15 perc
Adag: 6
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

A majonézes krumplisaláta az ünnepi fogások nélkülözhetetlen eleme. Virslivel és főtt tojással dúsítva egy könnyű, önálló ételt varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

Elkészítés

    1. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és vékony karikára vágom.

    2. A hagymát és a virslit vékonyan felszeletelem, illetve a főtt tojásokat is.

  1. A tejföllel, mustárral, majonézzel, sóval és őrölt borssal tartármártást készítek.

  2. Egy nagy tálban elkezdem rétegesen pakolni a hozzávalókat.
    A tál aljára teszek pár kanál tartármártást.

    Erre jöhetnek a krumplikarikák, a hagyma, virsli és a főtt tojás. A krumplit sózni kell.

  3. Beterítem egy adag mártással, majd még egyszer rétegezem a hozzávalókat, amit szintén tartármártással zárok le.

    Érdemes egy pár órára hűtőbe tenni.

Kulcsszavak: saláta, krumpli, tartár, virsli
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük