Bakonyi csirkeragu

Bakonyi csirkeragu
pinit

Bakonyi csirkeragu

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 30 percFőzési idő: 40 percPihenő idő: 40 percTeljes idő:: percAdag:4 servingsKalóriák:300 kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

A Bakonyi módra készült ételek egyedi és gazdag ízvilágot kínálnak, fő sajátossága a füstölt szalonna, a habart paprikás mártás és a gomba íze. Az ételek szaftosak és ízletesek, és könnyen testre szabhatóak a hús és a köret választásával.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, szalonnát felkockázom, a paradicsomot összedarabolom, a csirkemellet csíkokra vágom.
  2. A füstölt szalonna zsírját kiolvasztom, majd a megpirult pörcöket kiszedem. A kiolvadt zsírban megpirítom a felkockázott, megsózott, megborsozott csirkemellet, majd az egész serpenyőt félreteszem.
  3. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom, rádobom a zúzott fokhagymát, kicsit lepirítom és hozzáadom a felszeletelt gombát. Megsózom és megpárolom, amíg levet enged.
  4. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, egy kk. majorannát, babérlevelet, egy evőkanál lisztet, egy kk. pirospaprikát, amit elkeverek és leveszem a tűzről.
  5. Visszateszem a csirkemelles serpenyőt és hozzákeverem a gombás ragut, majd a csirkével együtt puhára főzöm.
Kulcsszavakcsirke, gomba, főétel

Bakonyi csirkeragu

A bakonyi csirkeragu sajátossága a füstölt szalonna, gomba, paprikás-tejfölös mártás. Eredetileg sertéshússal készül, én lecseréltem csirkére.

A Bakonyi módra készült ételek egyedi és gazdag ízvilágot kínálnak. Fő sajátossága a füstölt szalonna, a habart paprikás mártás és a gomba íze. Az ételek szaftosak és ízletesek, és könnyen testre szabhatóak a hús és a köret választásával.

A csirkemell változat is izgalmas lehet, mivel a csirkemell húsos és szaftos textúrája remekül harmonizálhat a selymes tejszínes mártással és a gombával. A tejszín tovább gazdagítja az étel ízét és textúráját.

Nokedli helyett a barna rizs is jó választás lehet köretként Egészségesebb alternatívát kínál a fehér rizzsel szemben, és további rostokat és tápanyagokat tartalmaz.

Összességében a Bakonyi csirkeragu egy változatos és izgalmas étel. Könnyen testre szabható az egyéni ízlésünk szerint, és kiváló lehet egy ízletes és tápláló étkezéshez.

Változatai:

Az elkészítési módok és receptvariációk számos változatban léteznek a Bakonyi csirkeragu tekintetében. Az alapvető összetevők között szerepelhet:

  1. Hús: A leggyakoribb vagy választás a csirkem csirkcomb, de a recept változatok számtalan más húsféle felhasználást is lehetővé tesz. Szintén népszerű a sertéshús vagy marhahús változata.
  2. Gomba: A csiperkegomba a leggyakoribb a Bakonyi raguhoz, de más gombafajták, például erdei gombák vagy vargánya is felhasználható, hogy egyedi ízvilágot teremtsünk.
  3. Szalonna: A füstölt szalonna jellegzetes ízt és aromát ad a ragunak. gyakran először a szalonnát sütik ki, majd a kisült szalonnazsírban pirítják a húst és a zöldségeket.
  4. Paprika: A paprikás íz elengedhetetlen a Bakonyi csirkeraguhoz. A legtöbb recept őrölt paprikát használ, amely a színt és az ízt adja a mártásnak.
  5. Habarási alapanyag: A tejszín és a tejföl a selymes és gazdag textúrát adja a mártásnak. Habarásra a lisztet vagy a keményítőt adnak, hogy a mártás megfelelő sűrűségű legyen.
  6. Fűszerek és ízesítők: A recepttől függően változhatnak a hozzáadott fűszerek és ízesítők, például szó, bors, fokhagyma vagy friss fűszernövények (majoranna, babérlevél, oregánó)-

A Bakonyi csirkeragu számos változatban elkészíthető, és a kreativitásnak nincs határa az összetevőkből és az ízesítőkből. Ez az étel a magyar konyha egyik klasszikusa, és egy olyan étel, amelyet otthon is könnyen elkészíthetsz a család és barátok számára.

Meta:

A bakonyi csirkeragu sajátossága a füstölt szalonna, gomba, paprikás-tejfölös mártás. Eredetileg sertéshússal készül, én lecseréltem csirkére.

Bakonyi csirkeragu

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 40 perc
Adag: 4 Kalóriák: 536 kcal
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

A Bakonyi módra készült ételek egyedi és gazdag ízvilágot kínálnak, fő sajátossága a füstölt szalonna, a habart paprikás mártás és a gomba íze. Az ételek szaftosak és ízletesek, és könnyen testre szabhatóak a hús és a köret választásával.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, szalonnát felkockázom, a paradicsomot összedarabolom, a csirkemellet csíkokra vágom.

  2. A füstölt szalonna zsírját kiolvasztom, majd a megpirult pörcöket kiszedem. A kiolvadt zsírban megpirítom a felkockázott, megsózott, megborsozott csirkemellet, majd az egész serpenyőt félreteszem.

  3. Egy másik serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom, rádobom a zúzott fokhagymát, kicsit lepirítom és hozzáadom a felszeletelt gombát. Megsózom és megpárolom, amíg levet enged.

  4. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, egy kk. majorannát, babérlevelet, egy evőkanál lisztet, egy kk. pirospaprikát, amit elkeverek és leveszem a tűzről.

  5. Visszateszem a csirkemelles serpenyőt és hozzákeverem a gombás ragut, majd a csirkével együtt puhára főzöm.

Táplálkozási adatok

Adag 1


Mennyiség adagonként
Kalóriák 536kcal
% Napi érték*
Teljes zsír 49.39g76%
Telített zsír 5.39g27%
Nátrium 484.9mg21%
Kálium 703.5mg21%
Összes szénhidrát 9.4g4%
Élelmi rost 2g8%
Cukrok 3.3g
Fehérje 33.79g68%

C-vitamin 2 mg
Kálcium 18.29 mg
K-vitamin 1 mcg
Folsav 7.31 mcg
Foszfor 327.41 mg
Magnézium 3.52 mmol
0.12g
víz 0.6g
Egyszeresen telítetlen zsírok 2.1g
Többszörösen telítetlen zsírok 1.4g

* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.

Kulcsszavak: bakonyi, gomba, csirke, főétel
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük