Görög gyümölcsleves

Görög gyümölcsleves
pinit

Görög gyümölcsleves

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 40 percFőzési idő: percPihenő idő: 30 percTeljes idő::1 óra 10 percAdag:4 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Summer

Leírás

Isteni finom görög gyümölcsleves receptet próbáltam ki. Főzés nélkül 30 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot és az ananászt összedarabolom, hozzáadom a piros gyümölcs keveréket. A felét félreteszem a leves alapjának, a másik felét összeturmixolom a tejszínnel, az ananász levével és a narancslével.
  2. A kész turmixot átszűröm, hogy a magos rész ne menjen a levesbe.
  3. Az átszűrt leveshez hozzáadom a félretett gyümölcsöket. Egy pici vaníliaaromával ízesítem, és ha nem elég édes, akkor 1-2 kanál porcukrot adok hozzá.
    Pár órára hűtőbe teszem.
Kulcsszavakleves, gyümölcs

Isteni finom görög gyümölcsleves

Isteni finom görög gyümölcsleves receptet próbáltam ki. A forró nyári napok egyik kedvenc levese, főzés nélkül kb. 30 perc alatt elkészíthető .

 Kevéssé ismert, de a görög gyümölcsleves magyar fogás. Sokan készítik főleg nyáron, hiszen nagyon finom, hűsít, és pillanatokon belül az asztalra kerül. A recept a következő: másfél liter behűtött narancslevet összekeversz 1,5 deciliter tejszínnel, 20 deka mirelit ribizlivel, 40 deka felkockázott őszibarackbefőttel, majd alaposan behűtöd. Tálaláskor egy jégkockára szeded rá. A leves megálmodója pedig nem más, mint Görög Rudolf séf. Számos hazai és nemzetközi verseny résztvevője és zsűritagja volt. Mellette tíz évet dolgozott séfként négy földrész összesen 28 országában is. És innen átadom a szót Görög Tóth Juditnak, Görög Rudolf menyének, akitől a leves születéstörténetét is megtudtam (és aki maga is rendszeresen elkészíti az ikonikus levest a családjának)

A leves eredettörténete

A férjem édesapja 26 éves korában jó ideig az Astoria konyhafőnöke volt, és az ő irányítása alatt nyitott meg a Astoria Grill International. Egyedülálló helynek számított a maga idejében, volt pizza, hamburger és itt lehetett először itthon hot dogot is kapni. Az étlapon pedig olyan »nemzetközi« specialitások szerepeltek, mint például a lengyel tojássaláta, a kubai sonkasaláta, az orosz uborkasaláta, a balkáni káposztasaláta…  Kellett azonban valami nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető leves is az étlapra. Ekkor találta ki Rudolf a főzés nélkül elkészíthető gyümölcslevest, és hát adta magát, hogy a Görög/görög nevet kapja. – A leves eredetének története Fiala Borcsa írása.

Az eredeti recept mostanra átalakult, nagyon sok változatát lehet a különböző receptoldalakon megtalálni. Jómagam is belenyúltam, mert narancslé helyett az ananász konzerv levét használtam. Elsőre picit sűrűnek tűnt a leves, így almalével még átkevertem. Az almalé édeskés íze és az ízesített habtejszín épp elég édes volt ahhoz, hogy a turmixba már nem is kellett cukrot tennem.

A következő lépés úgy hangzik, hogy tedd pár órára, vagy egy egész napra a hűtőbe. Szerintem nincs olyan ember, aki egy napot tud várni, ha a hűtőbe meglátja ezt a levest:)

Görög gyümölcsleves

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 40 min Pihenő idő 30 min Teljes Idő 1 óra 10 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Nyár

Leírás

Isteni finom görög gyümölcsleves receptet próbáltam ki. A forró nyári napok egyik kedvenc levese, főzés nélkül kb. 30 perc alatt elkészíthető .

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őszibarackot és az ananászt összedarabolom, hozzáadom a piros gyümölcs keveréket. A felét félreteszem a leves alapjának, a másik felét összeturmixolom a tejszínnel, az ananász levével és a narancslével.

  2. A kész turmixot átszűröm, hogy a magos rész ne menjen a levesbe.

    1. Az átszűrt leveshez hozzáadom a félretett gyümölcsöket. Egy pici vaníliaaromával ízesítem, és ha nem elég édes, akkor 1-2 kanál porcukrot adok hozzá.
    2. Pár órára hűtőbe teszem.
Kulcsszavak: leves, gyümölcs
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük