Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta
pinit

Párolt lilakáposzta

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 20 percFőzési idő: 30 percPihenő idő: percTeljes idő:: 50 percAdag:4 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Fall

Leírás

A párolt lilakáposzta az egyik legjobb köret választás sült húsok mellé, a kacsa és libasült elengedhetetlen nélküle.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilakáposztát legyalulom, vagy vékonyan felszeletelem.
    Az apró kockára vágott lilahagymát étolajon megdinsztelem és erre dobom a káposztát. Kicsit megsózom, és addig párolom kevergetve, amíg összeesik.
  2. Ezután felöntöm vörösborral, hozzáadom a cukrot, köményt, ecetet és kb. fél óra alatt puhára párolom.
Kulcsszavakköret, lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

A párolt lilakáposzta az egyik legjobb köret választás sült húsok mellé, a kacsa és libasült elengedhetetlen nélküle.

A borongós őszi hétvégék ideálisak arra, hogy finom, szaftos sülttel kényeztessük a családunkat. Az őszi sültek rendkívül ízletesek, és a párolt lilakáposzta gazdag és kellemesen édes ízű köret, amely tökéletes kiegészítője ezeknek. Valamint a kacsa és libasült mellé is kiváló választás. Ezek a hagyományos őszi fogások remekül illeszkednek a hideg évszak hangulatához.

A párolt lilakáposzta kiváló kísérője a kacsa és libasültnek néhány okból:

  1. Ízösszhang: A kacsa és libahús kissé zsíros és gazdag ízű, mely jól harmonizál a lilakáposzta édes és enyhén karamellizált ízével. Az édeskés ízvilág és a hús zsírsavai remek párost alkotnak, így kiegészítik egymást.
  2. Textúra: A párolt káposzta textúrája is kiválóan passzol a sülthöz. Míg a kacsa- vagy libasült a kívül roppanós és szaftos, belül omlós, a káposzta puha és krémes. Ez a textúrakontraszt a falatok izgalmas élményét nyújtja.
  3. Frissesség és kiegyensúlyozottság: A kacsa- vagy libasült mellett a párolt lilakáposzta frissességet és könnyedséget hoz az ételbe. A hús zsírját és gazdagságát ellensúlyozza, így az étel összességében kiegyensúlyozottabb lesz.
  4. Savasság: Ha hozzáadjuk az opcionális ecetet a párolt káposztához, az enyhén saját ízvilág kiegészítheti és kiemelheti a kacsa vagy liba sültebb, zsírosabb ízét.
  5. Ezek az összetevők együtt alkotnak egy olyan ételt, amely gazdag, kiegyensúlyozott és ízletes, és az őszi vagy téli ételek kedvelt kombinációja vált. Az ízösszhang és a különböző textúrák együttműködése miatt a kacsa- vagy libasült mellett a párolt lilakáposzta ideális kísérő lehet az asztalon.
  6. November 11-én Tours-i Szent Mártont ünnepelve hazánkban számos népszokás alakult ki. A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. forrás: Wikipédia
  7. A párolt lilakáposzta kiváló kísérője lehet a Márton napi libasütésnek is. A Márton napi libasült hagyományosan egy ízletes, ünnepi étel, amely a Márton-napot ünnepli, és egyes országokban, például Magyarországon és Lengyelországban, hagyományosan liba vagy kacsa sült húsát tartalmazza. Próbáld ki a sült kacsacomb receptemet, ami remekül passzol ehhez a körethez.

Párolt lilakáposzta

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 20 min Főzési idő 30 min Teljes Idő 50 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Ősz

Leírás

A párolt lilakáposzta az egyik legjobb köret választás sült húsok mellé, a kacsa és libasült elengedhetetlen nélküle.

Hozzávalók

Elkészítés

    1. A lilakáposztát legyalulom, vagy vékonyan felszeletelem.
    2. Az apró kockára vágott lilahagymát étolajon megdinsztelem és erre dobom a káposztát. Kicsit megsózom, és addig párolom kevergetve, amíg összeesik.
  1. Ezután felöntöm vörösborral, hozzáadom a cukrot, köményt, ecetet és kb. fél óra alatt puhára párolom

Kulcsszavak: lilakáposzta, köret
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük