Pizza

Pizza
pinit

Pizza

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: 12 percPihenő idő: percTeljes idő:: 22 percAdag:2 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

Pizza alaptészta receptre szükséged van, hiszen remekül variálható, a feltéteket személyre szabhatod és otthon készítve sokkal finomabb!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatom langyos vízben a cukorral.
  2. A hozzávalókat egy keverőtálba teszem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a kézi mixer spirál karjával bedagasztom a tésztát.
  3. Fél órát langyos helyen kelesztem, majd kettéosztom és enyhén lisztezett deszkán kerekre nyújtom.
  4. Enyhén olajozott pizzaformába (vagy tepsire) teszem őket, megkenem az előre elkészített szósszal, megpakolom a kiválasztott feltétekkel, megszórom reszelt sajttal .
  5. 170 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütöm.
Kulcsszavakegytálétel, pizza

Pizza

Pizza alaptészta receptre szükséged van, hiszen remekül variálható, a feltéteket személyre szabhatod és otthon készítve sokkal finomabb!

Mi a klasszikus pizzaszósz helyett bolognai szószt használunk. Ez mindig van előre főzve és lefagyasztva. Amíg a pizzatésztát kelesztem egy adag szószt kiolvasztok, megkenem a tésztát, lesajtozom és mehet a sütőbe. Szerintem a bolognai pizzával nem lehet mellényúlni:)

Eredete

A pizza egy Olaszországból származó étel, amely mára világszerte rendkívül népszerűvé vált. Általában vékony tésztaból készül, amit paradicsomszósszal kennek meg, majd különféle feltétekkel gazdagítják. A tészta lehetőséget ad a kreativitásnak és a változatosságnak, hiszen elkészíthető vastagabb vagy vékonyabb, és akár gluténmentes változatban is.

A tradicionális pizza alapfélék közé tartozik a Margherita, amely paradicsomszósz, mozzarella sajt és bazsalikom levél kombinációjából áll. Ezen kívül számos más változat is létezik, például a Pepperoni (kolbász), Capricciosa (gomba, sonka, olívabogyó), Quattro Formaggi (négyféle sajt) és még sok más.

Az étkezési idő a pizzánál rugalmas; lehet ebéd vagy vacsora, egyéni vagy közös étkezés. Otthon elkészítheted saját pizzádat is, vagy élvezheted a kényelmes házhozszállítás előnyeit.

A pizza sokak kedvenc étele, mivel az ízes és ropogós tészta kombinálódik a gazdag és különféle feltétekkel, így szinte mindenki megtalálja a számára legkedvesebb változatot.-Wikipédia

Olasz kedvenc ételeink

A pizza és a lasagne mindkettő nagyon népszerű étel, és a preferenciák nagyban függnek az egyéni ízléstől és kultúrától. Néhány tényező, amelyek befolyásolhatják a választást:

  1. Kultúra: Olaszország az otthona mind a pizzának, mind a lasagnenak. Az olasz konyha világszerte elismert és szeretett, és mindkét étel szorosan kapcsolódik az olasz gasztronómiához.
  2. Variációk: Mindkét étel sokféle variációt kínál. A pizza különféle tészta- és feltétváltozatokban készülhet, míg a lasagne rétegekben tálalt tésztalapot, húst, szószt és sajtot tartalmazhat.
  3. Elkészítési idő: A pizza általában gyorsan elkészíthető, míg a lasagne időigényesebb, mivel rétegekben készül, és hosszabb sütési időt igényel.
  4. Étkezési helyszín: A pizza könnyen szállítható és megosztható, és a gyorséttermek, pizzériák népszerű helyek a pizzák fogyasztására. A lasagne hagyományosan otthoni étel, amit együtt fogyasztanak családok.

Mindkét ételnek saját íze és bája van, és a választás sokszor személyes preferenciáktól és az adott pillanattól függ. Egyesek mindkét ételt imádják, és attól függően, hogy éppen milyen hangulatban vannak, választanak közöttük.

Pizza

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Főzési idő 12 min Teljes Idő 22 perc
Adag: 2
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Hozzávalók

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatom langyos vízben a cukorral.

    2. A hozzávalókat egy keverőtálba teszem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a kézi mixer spirál karjával bedagasztom a tésztát.

  1. Fél órát langyos helyen kelesztem, majd kettéosztom és enyhén lisztezett deszkán kerekre nyújtom.

  2. Enyhén olajozott pizzaformába (vagy tepsire) teszem őket, megkenem az előre elkészített szósszal, megpakolom a kiválasztott feltétekkel, megszórom reszelt sajttal .

  3. 170 fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütöm.

Kulcsszavak: egytálétel, pizza
Kategória
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük