Szendvicstorta

Szendvicstorta
pinit

Szendvicstorta

Nehézség:BeginnerElőkészítési idő: 10 percFőzési idő: percPihenő idő: 20 percTeljes idő:: 30 percAdag:4 servingsKalóriák: kcal Legjobb évszak:Available

Leírás

 A svéd svédasztal egyik legfőbb eleme a szendvicstorta. Jóval egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy első pillanatban gondolnánk. Aki készített már szendvicset, biztosan megbirkózik vele.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletelt kenyér héját levágom és két szeletet egymás mellé helyezek.
  2. Mikor a rétegek egymásra pakolásával kész vagyok, folpackkal körbetekerem és 1 órára a hűtőbe teszem.
    Tálalás előtt vonom be krémmel, és díszítem a tetejét.
Kulcsszavakegytálétel, szendvics

Szendvicstorta

 A svéd svédasztal egyik legfőbb eleme a szendvicstorta. Jóval egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy első pillanatban gondolnánk. Aki készített már szendvicset, biztosan megbirkózik vele.

Ehhez a recepthez nem írok részletes hozzávalókat, mert mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.

Smörgästärta

A skandináv országban enélkül nincs is ünnep: ott pompázik a karácsonyfa fényében, az esküvői partikon, a családi összejöveteleken, születésnapon pedig az édes torta látványával vetekedik.

Mivel töltsük?

A variációk száma végtelen, készítőre és fogyasztókra van bízva, mivel töltjük meg. Lehet halas, húsos, vegetáriánus vagy akár egy tortán belül is kombinálhatjuk ezeket.

Íme, néhány ötlet:
– sonkakrém: darált füstölt sonka, vaj, mustár, majonéz, só, bors, petrezselyem
– májkrém: bolti májkrém vagy házi májpástétom egy kis vajjal fellazítva
– avokádókrém: avokádó, citromlé, chili, fokhagyma, olívaolaj, koriander, majonéz
– halkrémek: lazac, tonhal, makréla, sprotni aprítva, citrommal ízesítve, majonézzel krémesítve
– tojáskrém: főtt tojás, mustár, vaj, majonéz, só, bors, fűszerkömény
Továbbá: szeletelt sonka, sajt, sajtkrém, ízlés szerint.

A lényeg, hogy minél több krémes töltelék legyen a szendvicstortánkban.
Ha kész vagyunk az összeállítással, az egészet szorosan körbetekerjük folpackkal, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk állni.

Tálalás előtt…

…mint egy tortát, bevonjuk majonézzel (én tartármártást készítettem, hogy ne legyen olyan tömény).

A díszítésnél…

…hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat, legyen az egész minél tortaszerűbb!

Sonka-, sajt- vagy lazacszeletekből tekerhetünk rózsát, karikázhatunk rá főtt tojást, tehetünk a tetejére kaviárt, garnélát, citrom-, narancs- vagy kiviszeleteket, uborkát, paradicsomot, rukkolát, megszórhatjuk (akár az oldalát is) kaporral, csírával, reszelt sajttal. -forrás: világrecept.hu

Szendvicstorta

Nehézség: Kezdő Előkészítési idő 10 min Pihenő idő 20 min Teljes Idő 30 perc
Adag: 4
Legjobb évszak: Megfelelő egész évben

Leírás

 A svéd svédasztal egyik legfőbb eleme a szendvicstorta. Jóval egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy első pillanatban gondolnánk. Aki készített már szendvicset, biztosan megbirkózik vele.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletelt kenyér héját levágom és két szeletet egymás mellé helyezek.

  2. Mikor a rétegek egymásra pakolásával kész vagyok, folpackkal körbetekerem és 1 órára a hűtőbe teszem.

    Tálalás előtt vonom be krémmel, és díszítem a tetejét.

  3. További ötleteket a Pinteresten is kereshettek.

Kulcsszavak: egytálétel, szendvics
Receptkártya készítője WP Delicious

ladybug

Kenyeres Katalin

Szia. Kenyeres Katalin vagyok. Üdvözöllek az oldalamon.

Két lányom van, akik nemrég költöztek másik városba, és mivel az egyetem és a munka mellett kevés idejük van a főzésre, létrehoztam ezt a gasztroblogot számukra és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Itt olyan recepteket találsz, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ugyanakkor táplálóak is.

Számomra fontos, hogy a fiatalok a recepteket ne szóról-szóra kövessék, hanem tanuljanak meg alkalmazkodni a saját ízvilágukhoz. A receptek során bátran változtathatnak az összetevőkön, és igazodhatnak a saját ízlésükhöz. Például amikor a  lányaim kicsik voltak, nem szerették a zöldbablevest, mert nem ízlett nekik a kapor. Így elhagytam a kaprot és zöldpetrezselyemmel főztem meg a levest. Nos, azóta is így készítem és a kedvenc levesük lett.

A blogot kifejezetten kezdőknek szánom, így nagy hangsúlyt fektetek az egyszerű lépésekre. Remélem, hogy inspirálni tudlak titeket a konyhában való kísérletezésre. Jó munkát és jó étvágyat kívánok!

 
 
 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük