Bakonyi csirkeragu

Bakonyi csirkeragu A bakonyi csirkeragu sajátossága a füstölt szalonna, gomba, paprikás-tejfölös mártás. Eredetileg sertéshússal készül, én lecseréltem csirkére. A Bakonyi módra készült ételek egyedi és gazdag ízvilágot kínálnak. Fő sajátossága a füstölt szalonna, a habart paprikás mártás és a gomba íze. Az ételek szaftosak és ízletesek, és könnyen testre szabhatóak a hús és a köret …

Zöldbableves

Zöldbableves A zöldbablevest gyakran gazdagítják krumplival, kolbásszal, füstölt hússal, szalonnával. Én egy húsmentes zöldbableves receptet mutatok meg nektek. Ha nincs éppen szezonja a zöldbabnak, nyugodtan készíthetjük mirelit zöldségből, a vitamintartalmából semmit nem fog veszíteni. Nyáron viszont használjuk ki a lehetőséget, a zsenge zöldbabnak ugyanis nincs párja. Zöldbab A zöldbab, a közönséges bab fiatal, éretlen termése. …

Szivárvány saláta

Szivárvány saláta A szivárvány saláta nem csupán színes megjelenésével kápráztat el, hanem egyedülálló gasztronómiai élményt is nyújt az ízek harmonikus egyesítésével. A saláta alapját a ropogós jégsaláta adja, amely frissességével és enyhe keserűségével kiváló alapot biztosít az ételnek. A vékonyra vágott cékla az édeskés ízével és ropogós állagával fokozza az élményt. A piros-sárga-zöld kaliforniai paprikák …

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta Egy finom rakott kelkáposzta kiváló választás az egészséges étrend részeként, hiszen a kelkáposzta rendkívül tápláló és egészséges zöldség. A kelkáposzta kiváló választás az egészséges étrend részeként, és egy finom rakott kelkáposzta recepttel szeretnélek megismertetni. Sok fiatal esetében az ellenérzések ellenére is érdemes kipróbálni, hiszen a kelkáposzta rendkívül tápláló és egészséges zöldség. Egy átlagos …

Eperdzsem

Eperdzsem Az eperdzsem azért jó választás, mert tényleg hamar elkészül. Dzsemfixszel pedig még egyszerűbbé válik a történet. Ha május, akkor eperszezon. Ez pedig egyet jelent a lekvárfőzéssel. Azoknak, akiknek van saját kertjük, könnyebb a dolguk, de napjainkban egyre népszerűbbek a “Szedd magad” akciók is, amelyek jó lehetőséget kínálnak az eper beszerzésére. A dzsemek előnye, hogy …

Palacsinta

Palacsinta A legegyszerűbb alap recept palacsintához. A mai napig megoszlanak a vélemények, hogy kell-e cukor a tésztájába. Szerintem felesleges. A legegyszerűbb alap tészta Mindenkinek kell, hogy legyen egy alap palacsinta tészta recept, amit aztán végtelen számú verzióban variálhat. Lehet töltve, hajtva, édesen, sósan, rakottan… Én például a lasagne készítésekor tészta helyett is sós palacsintát használok. …

Székelykáposzta

Székelykáposzta A székelykáposzta a hagyományos magyar konyha egyik közkedvelt étele, a téli időszak elengedhetetlen fogása. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle, tejföl nélkül lefagyasztható. A székelykáposzta története Sok esetben csalóka a név: a székelykáposzta sem az erdélyi népcsoport készítménye volt egykor, hanem Székely József, egykori Pest megyei főlevéltárnok találmánya! Író ember volt, akit valamely, ma már …

Túrós csusza

Túrós csusza A túrós csusza frissességének köszönhetően nyáron is népszerű, míg télen a tartalmasabb változatai felmelegíthetik a hidegebb napokat. A túrós csusza, mint a magyar konyha egyik klasszikus fogása, számos érdekes gasztronómiai vonatkozással rendelkezik. Ez az étel a hagyományos magyar ízek és az egyszerűség szép példája, amely sokak számára nem csak a konyhában, hanem a …

Prézlis tészta

Prézlis tészta A prézlis tészta az egyik legegyszerűbb régi magyar ételünk. Főtt tészta, pirított zsemlemorzsa, porcukor és lekvár kell hozzá. Gyerekkorunkban gyakran találkozhattunk vele, vagy hasonló “társával” a grízes tésztával a menzán is. Én jobban szeretem a prézliset, mert a grízes nekem túl “vizes”. Eredete A prézlis tészta egy olyan magyar édesség, amely a gasztronómiai …

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves A sajtkrémleves nem csupán egy egyszerű étel, hanem egy gasztronómiai kaland, amely ízletes és elegáns élményeket kínál a kóstolóinak. Ha nagyon kevés az időd, de szívesen ennél egy finom lélekmelegítő krémes levest, akkor ez a leves tökéletes választás, hiszen kb. 20 perc alatt elkészül. De egy ünnepi lakoma első fogásaként is megállja a helyét. …